Advertentie

Windmolenpark tijdelijk stilgelegd door redding van transmigranten

©BELGA

Nabij Zeebrugge werd een windmolenpark stilgelegd voor de redding van een bootje met transmigranten. 24 mensen werden gered, meldt de gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Voor de kust van Zeebrugge vond woensdagochtend een reddingsactie plaats. Omstreeks tien uur ontvingen de hulpdiensten een noodoproep van een bootje met transmigranten dat op ongeveer 1 kilometer van een windmolenpark dobberde. Het ging om 24 personen die de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk waagden.

Negentien van de 24 transmigranten werden met een patrouilleschip van het Belgische leger naar de marinebasis van Zeebrugge gebracht. Vijf mensen waren onderkoeld en werden met de reddingshelikopter naar de basis gebracht, waar een medische interventiepost ingericht werd. Eén persoon onder hen kampte met ernstige onderkoelingsverschijnselen en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Om de inzittenden - enkel volwassenen en één bejaarde vrouw - te redden werden de turbines van het windmolenpark Northwester 2 even stilgelegd. Het park, dat zich op 48 kilometer voor de kustlijn bevindt, bestaat uit 23 windmolens en levert stroom voor 220.000 gezinnen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud