Advertentie

Wommelgem sluit tweede school na testronde

Wommelgem neemt extra maatregelen na de tegenvallende coronatestresultaten. ©Kristof Vadino

Na het massaal testen van kinderen tussen zes en twaalf jaar heeft de gemeente Wommelgem in de provincie Antwerpen beslist om nog een tweede school te sluiten.

Vier klassen in nog twee andere scholen worden in quarantaine geplaatst. Ook alle activiteiten van jeugd-, sport- en cultuurverenigingen voor kinderen onder de twaalf jaar worden tot volgend weekend opgeschort. Volgende zaterdag wordt er opnieuw massaal getest.

De gemeente had 550 leerlingen uit vier lagere scholen uitgenodigd om zich te laten testen op corona, na een opstoot in het aantal besmettingen bij kinderen tussen 6 en 12 jaar. 'Er werden uiteindelijk 390 kinderen getest en de resultaten waren abominabel slecht', zegt burgemeester Frank Gys (N-VA). 'Als we de resultaten extrapoleren, dan zien we bij de zes- tot twaalfjarigen in onze gemeente een positiviteitsratio van 25 à 30 procent.'

Wommelgem besliste meteen om bijkomende maatregelen te nemen. Nadat er eerder al een basisschool gesloten werd, gaat er nu ook een tweede dicht. Vier klassen in nog twee andere scholen worden in quarantaine geplaatst. Deze maatregelen gelden tot maandag 1 november, waarna er ook nog een week herfstvakantie volgt.

Er werden uiteindelijk 390 kinderen getest en de resultaten waren abominabel slecht.
Frank Gys (N-VA)
Burgemeester

Ook alle activiteiten van jeugd-, sport- en cultuurverenigingen voor de min 12-jarigen worden tot volgend weekend opgeschort. 'En we gaan opnieuw alle leerlingen uitnodigen voor een coronatest volgende zaterdag. Die zal opnieuw vrijwillig zijn', zegt burgemeester Gys.

Wommelgem heeft bij de 18-plussers een vaccinatiegraad van 92 procent, maar gaat ook dat deel van de bevolking sensibiliseren om de basisprincipes van afstand houden, handhygiëne, etc opnieuw goed na te leven. Eerder werd al beslist om de mondmaskerplicht vanaf maandag weer in te voeren in de omgeving van scholen en de buitenschoolse kinderopvang.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud