Zevende kandidaat-voorzitter CD&V duikt op: Christophe Vermeulen

Christophe Vermeulen ©Facebook

De 37-jarige Gentenaar werpt zich op als kandidaat voor het voorzitterschap van CD&V omdat hij 'diep bezorgd is' en iets wil doen aan de frustratie bij veel leden 'die zich niet meer herkennen in de partij'. Kamerlid Hendrik Bogaert laat dan weer weten niet mee te zullen doen.

Het aantal kandidaten voor het voorzitterschap van CD&V blijft aanzwellen. Na Katrien Partyka, Vincent Van Peteghem, Raf Terwingen, Sammy Mahdi, Walter De Donder en Joachim Coens, is Christophe Vermeulen de nummer zeven. Andere kandidaten hebben nog tot maandagmorgen 8 uur de tijd om hun kandidatuur in te dienen.

'De tijd dat de vakbond zegt wie er op de lijst moet staan is voorbij.'
Christophe Vermeulen
CD&V

De weinig bekende Vermeulen is geboren in Torhout, afkomstig van de Zedelgemse deelgemeente Veldegem, maar woont al lang in Gent. De jurist was even jongerenvoorzitter van de partij en werkte voor verschillende CD&V'ers, van Inge Vervotte van de linkse ACW-vleugel tot de eerder rechtse Hendrik Bogaert. Die liet zondag overigens weten geen kandidatuur te zullen indien, iets waarover de voorbije weken veel werd gespeculeerd.

Vermeulen wil af van de interne discussie tussen links en rechts. 'Wij zijn het centrum. Dat betekent niet midden in het bed liggen en het betekent niet enerzijds-anderzijds. Het is ons startpunt: hoe we als christendemocraten de problemen aanpakken.  We moeten gewoon zoveel mogelijk goed doen voor zoveel mogelijk mensen'.

Middenveld

De ambitie van Vermeulen is om van CD&V 'het eerste interactieve politieke platform van Vlaanderen' te maken. Daarvoor wil hij de band met het klassieke middenveld doorbreken. 'De tijd dat de vakbond zegt wie er op de lijst moet staan is voorbij.'

Vermeulen noemt zich in een filmpje op zijn Facebook-pagina 'ambitieus en oprecht'. Hij wil de partij strak leiden en belooft dat het 'met deze man anders wordt'.


 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud