Brussel breekt belangrijk viaduct af

Het Hermann-Debrouxviaduct. ©BELGA

Het Hermann-Debrouxviaduct aan de E411, een belangrijke invalsweg voor Brussel, wordt afgebroken. Dat beslist de Brusselse regering donderdag.

Het viaduct, waarover dagelijks 35.000 wagens rijden, is een van de belangrijkste slagaders voor het in- en uitgaande autoverkeer in de hoofdstad. Het viaduct vormt de verbinding van de autosnelweg E411, van Luxemburg en Namen, met de Brusselse gemeenten Etterbeek en Elsene.

Met het viaduct waren al eerder problemen. In oktober 2017 werd de verkeersader al eens helemaal afgesloten na een technische inspectie waarbij schade aan de betonstructuur was vastgesteld.

Moeilijk

Het viaduct zou in de Brusselse plannen vervangen worden door een brede laan. Wanneer de afbraak begint, is niet duidelijk, maar volgens bevoegd minister Didier Gosuin (Défi) wordt het voor een volgende Brusselse regering moeilijk de beslissing terug te draaien.

Het is niet het eerste mobiliteitsproject dat Brussel er nog snel voor de verkiezingen doorduwt. Vorige week gingen de werken van start voor de creatie van een stadsboulevard bij het binnenrijden van Brussel vanuit Leuven. Sindsdien zijn er minder rijstroken en geldt een maximumsnelheid op de E40 in Brussel die geleidelijk zakt naar 50 kilometer per uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud