Brussel vraagt 75 miljoen federaal geld voor museum Kanal

De vroegere Citroën-garage die het museum Kanal huisvest. ©BELGA

De renovatie van Kanal, het nieuwe museum in de oude Citroëngarage aan het Brusselse Ijzerplein, zal 210 miljoen euro kosten. Brussel hoopt daarvoor ook op federaal geld.

Vanaf juni sluit Kanal de deuren voor een grondige renovatie. Pas in 2023 zal het museum helemaal klaar zijn, al is het wel de bedoeling om tijdens de werken in een cultureel aanbod te blijven voorzien. Dat blijkt uit een interne nota die werd goedgekeurd door de Brusselse regering die L’Echo kon inkijken.

Voor de eigenlijke renovatiewerken is volgens de nota 150 miljoen euro nodig. Om dat te financieren, rekent het Brussels gewest ook op een federale bijdrage van 75 miljoen euro, gespreid over vijf jaar.

Brussel wil daarvoor aankloppen bij Beliris, het samenwerkingsverband tussen de federale staat en het Brussels gewest. Beliris beheert ook een fonds waarmee het federale niveau investeert in grote projecten die Brussel zelf niet kan financieren. Momenteel is daarover evenwel nog geen formele aanvraag ingediend door Kanal, luidt het bij Beliris.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud