Advertentie
Advertentie

Brusselse bedrijven moeten alternatief aanbieden voor bedrijfswagen

Vanaf 2018 moeten Brusselse bedrijven een alternatief bieden voor de bedrijfswagen. ©Sofie Van Hoof

De Brusselse regering heeft een nieuw mobiliteitsplan goedgekeurd dat gevolgen heeft voor eigenaars van een bedrijfswagen.

Het nieuwe mobiliteitsplan werd vorige donderdag door de Brusselse regering goedgekeurd. De bedoeling is de verkeersdrukte in het Brussels Gewest aan te pakken en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Concreet zullen bedrijven met meer dan 100 werknemers en met een vloot van minstens 10 wagens vanaf 2018 verplicht worden hun werknemers drie opties voor te stellen: een klassieke bedrijfswagen, een goedkopere wagen gekoppeld aan een fiets of een abonnement op het openbaar vervoer, of een 'mobiliteitspakket'. Dat laatste zal voordelen bevatten zoals abonnementen op het openbaar vervoer, op deelwagens of op deelfietsen, taxicheques... als alternatief voor de bedrijfswagen.

Kosten

Toen begin mei een eerdere versie van het nieuwe Brusselse mobiliteitsplan uitlekte, reageerden zowel de oppositie- als de meerderheidspartijen kritisch. Het zou de bedrijven op kosten jagen, luidde het. Maar nu benadrukt het kabinet van Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (cdH) dat de betrokken ondernemingen geen extra uitgaven zullen moeten doen. De voorgestelde alternatieven voor de bedrijfswagen passen met andere woorden binnen de bestaande budgetten.

De bedrijven hebben nu een kleine maand de tijd - tot 30 juni - om hun mobiliteitsnoden op te maken. Vervolgens zullen ze binnen de zes maanden een actieplan op basis van de nieuwe regels moeten opstellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud