Brusselse jeugdwerkloosheid zakt onder 20 procent

Het is de 72ste maand op rij dat het aantal werkzoekenden in Brussel daalt. ©BELGA

Het is van 1990 geleden dat er zo weinig jonge werkzoekenden waren in het Brussels Gewest.

In mei telde het Brussels Gewest 7.636 werkzoekenden jonger dan 25 jaar. Daarmee zakt de jeugdwerkloosheid net onder 20 procent, 19,9 procent om precies te zijn, meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris dinsdag. Het is de 72ste maand op rij dat het cijfer daalt. Sinds 1990, bijna 30 jaar geleden, lag het aantal werkzoekenden in Brussel nooit zo laag.

In totaal telt het gewest 85.596 werkzoekenden, 2,6 procent minder dan een jaar geleden en 20 procent minder dan zes jaar geleden. Dat komt neer op een werkloosheidsgraad van 15,3 procent.

Intussen pleiten Actiris, Bruxelles Formation en de VDAB er bij de onderhandelaars voor een nieuwe Brusselse regering voor om de bevoegdheden Economie, Werk en Opleiding bij één minister te houden, zoals dat de afgelopen legislatuur het geval was in de persoon van Didier Gosuin (DéFI).

De drie instellingen vrezen ervoor dat de goeie samenwerking tussen hen in gevaar komt als de bevoegdheden opnieuw uit elkaar gehaald worden, luidt het in L'Echo. Ze noemen een van de belangrijkste gezamenlijke verwezenlijkingen het Beroepenpunt in de Astrotoren, waar een werkzoekende kan rekenen op de knowhow van zowel Actiris als Bruxelles Formation en de VDAB bij zijn zoektocht naar een baan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud