Advertentie
Advertentie

Brusselse politie houdt protestactie

©Photo News

De Brusselse politie overlegt met burgemeester Yvan Mayeur, na een protestactie.

Maandagochtend hebben de politievakbonden een ontmoeting op het kabinet van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur. Dat is vernomen van Vincent Gilles van de vakbond VSOA. De Brusselse politieagenten protesteerden in de loop van de ochtend omdat ze vanaf dinsdag het verkeer moeten regelen zonder gewapend te zijn.

Sinds de aanslagen op Charlie Hebdo en de verijdelde aanslagen op politiekantoren door teruggekeerde Syriëstrijders, is het dreigingsniveau voor politiekorpsen verhoogd. Agenten van politie, die geen wapen mogen dragen, mogen bij de Brusselse lokale politie sindsdien niet meer alleen de straat op, maar slechts in het gezelschap van een inspecteur, die wel een wapen mag dragen.

Vorige week had de korpsleiding aangekondigd dat de agenten op 1 september in ploegen van twee en ongewapend het verkeer zouden moeten regelen. De korpsleiding had daarop laten weten dat de ploegen in de meeste gevallen gemengd zouden zijn, met één politieagent en één politie-inspecteur, en er steeds een snelle interventieploeg in de omgeving zou zijn. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud