Burgemeester Brussel hekelt tekorten bij federale politie

De burgemeester van Brussel, Philippe Close (PS). ©Photo News

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) klaagt naar aanleiding van een nieuw rapport over de werking van de federale politie dat de voorbije jaren veel te weinig is geïnvesteerd in de politie. 'In trein- en metrostations is zelfs geen politie meer.'

Het rapport, waarover De Tijd deze ochtend berichtte, stelt dat de federale politie een crisis zoals een verhoogde terreurdreiging niet meer aankan.

In het Brusselse straatbeeld waren de militairen in de maanden en jaren na de aanslagen in België niet weg te denken. Vandaag zijn ze er nog altijd, omdat er niet genoeg capaciteit is bij de federale politie. 'We zitten op een punt waarbij zowel in trein- als in metrostations geen politie meer aanwezig is. Zoals ik in april al aankaartte, moet de federale politie dringend geherfinancierd worden', zegt Close.

Onze bevolking wil actie. Veiligheid is een reëel probleem in ons land en in Brussel.
Philippe Close
Burgemeester Brussel

'Berichten op Facebook en Twitter om maatregelen aan te kondigen zijn een zaak, maar werk maken van wat men zegt, is belangrijker. Onze bevolking wil actie. Veiligheid is een reëel probleem in ons land en in Brussel. Ik wil samen met de politieagenten van onze zone de veiligheid van onze burgers garanderen', vervolgt de Brusselse burgemeester.

Personeelstekort

Terwijl bij de federale politie de uitstroom groter is dan de instroom, stelt Close dat de Brusselse politie wel werk heeft gemaakt van nieuwe aanwervingen. 'In mijn politiezone hebben we 200 extra agenten aangenomen, geïnvesteerd in meer camerabewaking en in nieuwe interventievoertuigen. Maar dat is nog steeds niet voldoende', besluit Close.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud