Advertentie

Coronapas in Brusselse horeca vanaf 1 oktober

Wie in Brussel op café wil, kan dat van 1 oktober alleen na vertoon van een coronapas. ©Kristof Vadino

Wie in Brussel op café of restaurant wil, of naar een discotheek, heeft vanaf 1 oktober een coronapas nodig.

De federale en de regionale regeringen hebben daarover volgens Le Soir dinsdagavond een akkoord bereikt. De verplichting om het Covid Safe Ticket (CST) bij de ingang te tonen geldt voor iedereen boven 16 jaar. Elke Belg die volledig gevaccineerd is, die een negatieve test van hoogstens twee dagen oud of een herstelbewijs van corona bezit, heeft zo'n coronapas.

De Brusselse regering kan de invoering van de coronapas nog niet officieel bevestigen. Het is aan het volgende Overlegcomité, het topoverleg van federale en regionale topministers, om dat op 17 september formeel te doen. Maar tegen de tekst over het samenwerkingsakkoord had geen enkele regering nog bezwaar.

Sluitingsuur

De hoofdstad verplicht de coronapas omdat de besmettingscijfers er hoger liggen dan in de andere deelstaten terwijl de vaccinatiegraad aanzienlijk lager is dan in Vlaanderen. Het Overlegcomité van vorige maand besliste daarom het sluitingsuur in Brusselse cafés en restaurants niet te schrappen. Het algemene gebruik van de coronapas kan de weg plaveien naar een versoepeling in Brussel.

Vlaanderen en Wallonië leggen het gebruik van het Covid Safe Ticket voorlopig niet op. Alleen voor grote evenementen zoals concerten of sportwedstrijden zijn ze aangewezen, zodat meer mensen zonder mondmasker of afstandsregels kunnen deelnemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud