De Wever: 'Bizarre campagne'

De politieke tenoren waren er zondag vroeg bij om hun stem uit te brengen. N-VA-voorzitter Bart De Wever blikte terug op een 'bizarre' campagne.

De Wever ging rond 9.45 uur onder massale persbelangstelling stemmen in het kiesbureau aan de Wouter Haecklaan in Deurne. Na afloop zei hij dat hij er een 'goed gevoel' bij had, maar hij blikte ook nog even terug op de campagne, die volgens hem een bizar verloop had gekend.

'Het overlijden van Jean-Luc Dehaene, de campagnewagen van Ben Weyts die in brand werd gestoken, de aanslag in Brussel en de persoon die gisteren aan mijn woning werd opgepakt (het bleek te gaan om een zstienjarige die van huis was weggelopen, nvdr). Dat geeft een bizar gevoel als dat allemaal op zo'n korte tijd gebeurt', zei De Wever.

Hij vertelde voorts dat het geen gemakkelijke campagne was geweest, omdat iedereen op de kap van N-VA had gezeten. 'Maar de teerling is nu geworpen. Het is wat het is en het zal zijn wat het zal zijn.' Het is volgens hem 'alles of niets', maar hij heeft er een goed gevoel bij.

Kris Peeters

In Ruisbroek bij Puurs heeft rond 9 uur ook de Vlaamse minister-president Kris Peeters (CD&V) zijn stem uitgebracht. Hij heeft goede hoop voor zijn partij, met een resultaat "los over de twintig procent".

Peeters gaat de verkiezing, waarin hij kandidaat is om zichzelf op te volgen, vol vertrouwen tegemoet. 'De zon schijnt, iedereen is opgewekt. We gaan los over de twintig procent. Wacht tot vanavond, dan zullen we zien wat de uitslag is', zei hij. 'Ik heb er het volle vertrouwen in. We hebben hard gewerkt. De campagne is verlopen zoals gedacht dat we ze konden doen. Natuurlijk was er wel het spijtige, onverwachte overlijden van Jean-Luc Dehaene, maar iedereen heeft alles gegeven.'

Peeters hoopte dat met het goede weer iedereen 'een gezonde stem' kan uitbrengen. Deze voormiddag gaat hij traditiegetrouw nog een sportieve activiteit uitoefenen, 'waarschijnlijk wat fietsen', aldus de kandidaat voor de Vlaamse CD&V-lijst in Antwerpen, die graag een derde termijn als minister-president wil aanvatten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud