Deelsteps trekken weg uit Brussel

©Photo News

Verschillende operatoren van elektrische deelsteps stoppen hun activiteiten in Brussel, nauwelijks enkele maanden na hun lancering.

De Brusselaars hebben nog geen tijd gehad om te wennen aan het nieuwe stadsbeeld met de elektrische deelsteps die op elke straathoek klaarstonden voor gebruik of verschillende operatoren pakken al hun biezen. De operatoren Wind en Hive, die respectievelijk 500 en 800 steps introduceerden in juni en juli, keren de hoofdstad de rug toe, meldt de krant La Dernière Heure.

Naast Hive en het Duitse Wind verdwijnt ook Tier, met 50 steps, uit Brussel. Tot nu toe circuleerden 4.000 deelsteps door de Brusselse straten, liet de woordvoerder van minister van Mobiliteit Pascal Smet eind juni weten.

Kosten

De reden voor het vertrek zijn volgens La DH de grote concurrentie, de hoge kosten, de onwetendheid over Brussel en gevallen van vandalisme.

Eind vorige maand werden nog twee mannen opgepakt die twintig gestolen elektrische steps van Wind vervoerden. Die waren kort voordien gestolen in de omgeving van de Elsensesteenweg en het Stefaniaplein.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud