Advertentie
Advertentie

Drukke viaduct in Brussel afgesloten

Het Hermann-Debroux viaduct in Brussel. ©BELGA

Het Herrmann-Debrouxviaduct, een van de drukste verkeersaders van de hoofdstad, is afgesloten.

Minstens tot donderdag zal het gedeelte van het Herrmann-Debrouxviaduct, tussen het metrostation Beaulieu en de afslag naar de Waverse Steenweg, afgesloten blijven. Op basis van de eerste elementen zal Brussel Mobiliteit bekijken of het verkeer al dan niet kan behouden blijven tijdens de werken.

Automobilisten die Brussel willen binnenrijden worden de raad gegeven om dat best via de Ring of Tervuren te doen en niet via Delta. Het plaatselijke verkeer aan Beaulieu wordt tijdens de sluiting omgeleid via de Beaulieulaan en richting Oudergem via de Waversesteenweg.

Schade

De bruggen en viaducten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden sinds 2016 systematisch geïnspecteerd door een extern gecertificeerd bureau. In het kader van een tweede, meer doorgedreven inspectieronde van het viaduct werd tijdens de nacht van donderdag op vrijdag schade aan de betonstructuur vastgesteld. De schade is niet zichtbaar van buiten uit, maar bevindt zich binnenin de dragers van het viaduct. De slechte staat van het beton werd vastgesteld over een zone van 10 meter, wat stabiliteitsrisico's met zich kan meebrengen. Daarop werd uit voorzorg een gedeelte van het Herrmann-Debrouxviaduct afgesloten.

De situatie zorgt nu, zaterdag, al voor verkeershinder en die hinder zal de komende dagen alleen maar toenemen. Het viaduct van Herrmann Debroux, dat in 1973 werd gebouwd en Oudergem met de E411 verbindt, is een van de drukste verkeersaders van de hoofdstad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud