opmerkelijk

Gevonden explosieven in Anderlecht van overleden Russische ex-militair

De vondst werd door een arbeider gedaan in dit pand in Anderlecht. ©Photo News

Er was geen sprake van een dreigende aanslag. Het dossier wordt afgesloten.

Consternatie begin deze week toen bekendraakte dat de politie vorige zaterdag - de dag van de 'Grand Départ' in ons land - wapens en explosieven had gevonden in een pand in Anderlecht. De politie was getipt door een arbeider die werken uitvoerde in het huis. 

Het onderzoek toont aan dat er geen enkele link is met de Tourstart of met de terroristische aanslagen de afgelopen jaren. De zak met messen, Amerikaanse boksbeugels, explosieven en een dertigtal ontstekers voor explosieven, behoorde blijkbaar toe aan een Russische ex-militair die in 2011 overleed. Dat maakte het Brussels parket donderdag bekend op een persconferentie. Het dossier wordt afgesloten.

'Uit het verhoor van de voormalige eigenaar van het gebouw blijkt dat de man in de loop van de jaren 2000 reeds bekend stond om zijn bezit van messen. De Russische ex-militair bevond zich ook in een onstabiele psychologische toestand, die neigde naar paranoia', vertelt parketwoordvoerder Denis Goeman.

De onderzoekers van de federale gerechtelijke politie konden zijn identiteit achterhalen dankzij een vingerafdruk die werd gevonden op de binnenkant van de plakband rond een van de messen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud