Helft normale passage in Brusselse Nieuwstraat

In de Brusselse Nieuwstraat is een circulatieplan van kracht. ©Kristof Vadino

In de Brusselse Nieuwstraat passeren dagelijks zo'n 50.000 mensen. Voor de coronacrisis uitbrak, telde de bekende winkelstraat dubbel zoveel passanten.

De winkels in de Brusselse Nieuwstraat zijn sinds 11 mei opnieuw open voor het publiek, maar de drukte van weleer is nog niet teruggekeerd. Momenteel is er een gemiddelde passage van ongeveer 50.000 mensen per dag, maar dat is de helft van het normale aantal voor de coronacrisis. Dat maakte de Brusselse schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI) maandag bekend tijdens de gemeenteraad van de stad Brussel.

In de Nieuwstraat is een circulatieplan in werking gesteld om de beperkingsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk te doen naleven. Een grote drukte is het nog niet in de bekende Brusselse winkelstraat.

Marollen

'De ruwe cijfers tonen dat dagelijks 50.000 tot 60.000 personen in de zone van de Nieuwstraat wandelen. Dat zijn daarom wel niet noodzakelijk allemaal mensen die komen shoppen. Op een normale dag waren dat voordien 110.000 tot 130.000 personen', zegt Maingain.

Globaal gezien spreken de handelaars van een omzetcijfer van 40 tot 50 procent van het normale, maar de schepen benadrukt dat dat sterk afhangt van handelaar tot handelaar en ook van wijk tot wijk. Zo is het voor de Marollen bijvoorbeeld nog altijd wachten op de heropening van de dagelijkse brocante op het Vossenplein.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud