Hulporganisaties voor migranten weg uit Noordstation

De humanitaire hub verhuist van Brussel Noord naar de Havenlaan. ©Tim Dirven

De organisaties kunnen anderhalf jaar lang in een gebouw in de Brusselse Havenlaan terecht, op 15 minuten wandelen van het station.

De humanitaire hub in het Brusselse Noordstation verhuist op 11 juni naar de Havenlaan in Brussel. De huurovereenkomst voor de lokalen die de hulporganisaties Dokters van de Wereld, Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Burgerplatform in Brussel-Noord gebruikten, is afgelopen.

De Haven van Brussel stelt een leegstaand gebouw op de Havenlaan nummer 100, dicht bij Tour & Taxis, anderhalf jaar ter beschikking van de organisaties. Migranten kunnen er opnieuw rekenen op diensten als juridische begeleiding, medische en psychische zorg, sociale hulp, het opsporen van familie, kledingdistributie en een begeleiding naar nachtopvang.

Waardige ontvangst

'Zolang er geen echt onthaal- en oriëntatiecentrum is, blijven migranten schreeuwen om hulp. We zetten onze activiteiten verder en proberen bij te dragen aan een waardige ontvangst die ertoe leidt dat die mensen een heldere en humane keuze kunnen maken voor hun toekomst', zegt David Leclercq, coördinator van de humanitaire hub.

Traditioneel verzamelen veel migranten in het station Brussel-Noord. De Havenlaan ligt op zo'n 15 minuten wandelen van het Noordstation en het Maximiliaanpark. Het is de vraag of de verplaatsing van de hub een effect op de aanwezigheid van de migranten zal hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud