Joëlle Milquet krijgt zitje in raad van bestuur RTBf

©Dieter Telemans

De Franstalige christendemocraten dragen voormalig voorzitster Joëlle Milquet voor als bestuurder bij de openbare omroep RTBf.

De Franstalige politieke partijen hadden tot vrijdag om aan de griffie van het Parlement van de Franse Gemeenschap te melden wie ze naar de raad van bestuur van de openbare omroep RTBf sturen. Net zoals in Vlaanderen moet die raad van bestuur een weerspiegeling zijn van het deelstaatparlement.

De belangrijkste nieuwe naam is voormalig cdH-voorzitster Joëlle Milquet, meldt Le Soir. De voorbije jaren was ze adviseur van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker voor betere regels rond het vergoeden van slachtoffers van misdaad en van terreur.

Milquet is geen parlementslid meer en zetelt ook niet meer in de Brusselse gemeenteraad. In februari kondigde ze aan dat ze de cdH-lijst in Brussel zou trekken, maar daar kwam ze eind maart op terug.

PTB

Ook de PTB krijgt voor het eerst twee zetels en stuurt Michael Verbauwhede, de hoofdredacteur van het partijmagazine Solidaire, en de schrijver Vincent Engels.

Ecolo, dat in de vorige legislatuur slechts een observator had in de raad, krijgt nu twee volwaardige zitjes. Een gaat naar Murielle Frenay, provincieraadslid in Luik en militante van de socialistische vakbond FGTB.

Voor de PS is het een traditie dat iemand van de FGTB in de raad zit. De partij draagt voor een van haar vier zitjes Estelle Ceulemans voor, algemeen secretaris van de Brusselse FGTB. De PS verliest door de verkiezingsuitslag twee van haar zes zetels. Ook de MR verliest een zetel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud