Migrant neergestoken bij Maximiliaanpark Brussel

Migranten in het Maximiliaanpark. ©Photo News

Een migrant is in levensgevaar na een steekpartij aan het station Brussel-Noord. Staats-secretaris Theo Francken dringt aan op de ontmanteling van de migrantenhub.

Het slachtoffer is een man die naar eigen zeggen uit Soedan komt. Van de dader is geen spoor, stelt het Brussels parket. De honderden migranten bij het station Brussel-Noord en het aanpalende Maximiliaanpark zijn al twee jaar de inzet van een politiek steekspel. Ze houden zich op rond het park om vandaaruit door te steken naar een snelwegparking. Daar willen ze in trucks naar het Verenigd Koninkrijk klimmen.

Ngo’s en een Brussels burgerplatform helpen migranten met bed, bad en brood, tot woede van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Hij wil net als de federale regering dat de hulp stopt omdat ze de mensensmokkel zou faciliteren. Het kwam deze zomer tot een ruzie tussen Francken en de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) die de situatie teveel zou laten betijen.

Francken vindt in de steekpartij nieuwe munitie om voor een ontmanteling te pleiten. ‘Er is maanden niet opgetreden tegen migranten in het Maximiliaanpark. Er moeten acties komen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content