MR rancuneus over uitsluiting in Brussel

Françoise Schepmans. ©BELGA

Ondanks verwoede pogingen kon Open VLD haar zusterpartij MR niet aan boord hijsen in de Brusselse formatie. De Franstalige liberalen zijn ontdaan over de stugge houding van de PS en Ecolo en waarschuwen voor repercussies op de andere niveaus.

'Het zal de zaken voor de Waalse en federale onderhandelingen noodzakelijkerwijs moeilijker maken', waarschuwde de Brusselse fractieleider Françoise Schepmans (MR) woensdag op de RTBF-radio nadat gisteravond in Brussel een regeerakkoord afgeklopt werd zonder haar partij.

Nochtans had Open VLD er alles aan gedaan haar Franstalige zusterpartij aan boord te hijsen door urenlang weg te blijven van de onderhandelingstafel. Zelfs Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten zakte naar Brussel af om de PS, Ecolo, DéFI, Groen en de sp.a te overtuigen, maar zonder resultaat.

Wallonië

'Als die partijen denken dat Brussel geïsoleerd kan bestaan zonder rekening te houden met Wallonië, Vlaanderen of het federale niveau, dan zal dat een negatief resultaat opleveren. Brussel is al tientallen jaren de armste regio', aldus Schepmans.

De Waalse onderhandelingen gaan door, maar de omstandigheden en de manier waarop zullen veel ruwer worden dan normaal, want de houding van de PS en Ecolo hebben ons diep gechoqueerd.
Françoise Schepmans
MR-boegbeeld

In Wallonië onderhandelt de MR wel met de PS en Ecolo. 'Die onderhandelingen gaan door, maar de omstandigheden en de manier waarop zullen veel ruwer worden dan normaal, want de houding van de PS en Ecolo hebben ons diep gechoqueerd', stelt Schepmans.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud