Advertentie
Advertentie

Nieuw record: 4.590 asielzoekers in augustus

©Photo News

In augustus 2015 hebben zich in totaal 4.590 mensen als asielzoeker aangediend bij Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Dat is het hoogste cijfer van de laatste vijftien jaar. Dat zegt Dominique Ernould, woordvoerster bij DVZ.

Einde juli kwam de vluchtelingenstroom goed op gang en vanaf half augustus bereikte de wachtzaal van DVZ bijna elke dag de maximumcapaciteit van 250 personen. Over de 21 dagen dat de dienst open was, hebben zich dagelijks gemiddeld 219 asielzoekers ingeschreven.

Voor de eerste acht maanden van het jaar is de top vijf van de landen van herkomst 1. Irak, 2. Syrië, 3. Afghanistan, 4. Somalië en 5. Guinee. Het gaat grotendeels om jonge mannen.

De Dienst Vreemdelingenzaken heeft de grootste moeite om de toestroom in goede banen te leiden. Omdat de vluchtelingen die niet binnenraken nog niet in de opvang van Fedasil terecht kunnen, blijven steeds meer mensen overnachten in de buurt van het Brusselse Noordstation. Ngo's als het Croix Rouge en Dokters van de Wereld delen er drank, voedsel, dekens en tenten uit. Dinsdag liet burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS) ook tenten en toiletten installeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud