Advertentie

Onrustige avond in Anderlecht

Tijdens de lockdown in het voorjaar was het woelig in Anderlecht nadat een jongen was omgekomen bij een aanrijding door een politiecombi. ©Belgian_Freelance

Een 40-tal jongeren heeft donderdagavond het gemeentehuis van Anderlecht in Brussel bekogeld met stenen en molotovcocktails. De aanleiding was de vraag van het Brussels parket tot buitenvervolgingstelling van twee agenten voor de dood van een 19-jarige in het voorjaar.

Meer dan waarschijnlijk zijn de incidenten een reactie op het nieuws dat het Brusselse parket de buitenvervolgingstelling vraagt van de agenten die betrokken waren bij het overlijden van de jonge Adil, in april. Die kwam om het leven toen hij tijdens een achtervolging in Anderlecht frontaal botste met een politievoertuig.

Volgens het parket reed dat politievoertuig aan een lage snelheid, terwijl Adil sneller reed dan toegelaten en zijn motorhelm niet correct droeg. Een dag na zijn dood braken onlusten uit op het Raadsplein in Anderlecht uit protest tegen het politieoptreden.

Voorzorgen

Donderdagvoormiddag raakte bekend dat het parket zou vragen om de betrokken agenten buiten vervolging te stellen. Er zijn onvoldoende aanwijzingen tegen hen, luidt het. In de loop van de dag bleef het rustig in Anderlecht, maar de lokale politie nam haar voorzorgen. Verschillende politiepelotons van de lokale en de federale politie stonden paraat, terwijl de federale politie versterking bood met een waterkanon en een helikopter.

'Rond 20.30 uur verzamelde een groep van een 40-tal personen zich op het Raadsplein en zijn er projectielen en molotovcocktails gegooid', zei de politie Brussel Zuid. 'Een wagen is in brand gevlogen, maar er vielen geen gewonden. De politie werd niet geviseerd en is niet tussengekomen. We hebben het waterkanon niet gebruikt. Onze mensen houden de situatie in de gaten, net als de burgemeester en de korpschef.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud