opmerkelijk

Rechtbank kampt met muizenplaag

Foto van Gaby Van den Bossche, voorzitter van de Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel. ©rv

Het krioelt al dagen van de muizen in de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank aan de Waterloolaan in Brussel.

De oorzaak zouden de talrijke werkzaamheden rond het gebouw zijn.

Gaby Van den Bossche, de voorzitster van de rechtbank, bond de kat de bel aan. In een tweet postte ze - uit frustratie, geeft ze toe - foto’s van muizen die over het kantoormateriaal trippelen.

‘De eerste muizen zijn op 7 november gesignaleerd en ik heb het probleem meteen gemeld aan de gebouwbeheerder’, zegt Van den Bossche aan De Tijd. Toch is volgens haar nog geen actie ondernomen om de muizenplaag te bestrijden.

‘Ik heb nog niet eens een ontvangstmelding gekregen dat het probleem behandeld wordt’, zegt Van den Bossche. ‘Terwijl het voor zich spreekt dat hoe langer je zo’n muizenplaag laat aanslepen, hoe erger ze wordt.’

Magistrate Annemie Serlippens reageerde op de tweet met een eigen foto uit het Gentse gerechtsgebouw, waar ze een dode muis aan haar bureau vond. In Gent is er evenwel geen sprake van een plaag, verduidelijkt Serlippens.

Het is niet de eerste keer dat de armoedige toestand van gerechtsgebouwen wordt aangekaart. Het Brusselse Justitiepaleis staat bekend om zijn schimmelplaag, waardoor sommige lokalen met bewijsmateriaal niet langer toegankelijk zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud