Advertentie

Schaarbeek moet 10 jaar achterstallige RSZ-bijdragen betalen

©BELGA

De Brusselse gemeente zette al 5 miljoen euro opzij. Hoeveel de factuur uiteindelijk zal bedragen, is nog niet bekend.

Schaarbeek, - maar ook andere gemeenten zoals Etterbeek, Jette en Watermaal-Bosvoorde - gingen er te goeder trouw vanuit dat ze de eindejaarspremies mochten schrappen en vervangen door voordelen die niet onderworpen waren aan patronale bijdragen, zoals maaltijdcheques. Dat gebeurde vooral in het begin van de jaren 2000. Maar de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid stapte naar het gerecht tegen de gemeentelijke en provinciale autoriteiten', legt de Schaarbeekse schepen van Begroting Michel De Herde uit.

Het arrest van het arbeidshof dateert al van augustus vorig jaar.

Hoeveel geld Schaarbeek op tafel moet leggen, is nog niet helemaal duidelijk: de RSZ moet nog met een definitief bedrag komen. Maar de gemeente heeft de afgelopen jaren wel al 5 miljoen euro opzijgezet, om te anticiperen op de gerechtelijke uitspraak. De gemeentefinanciën zouden dan ook niet gedestabiliseerd worden, meent De Herde.

Schaarbeek onderhandelt ook nog met de vakbonden over een nieuw verloningssysteem. Mogelijk keert men terug naar de eindejaarspremie, maar dan worden de maaltijdcheques wel naar beneden herzien. Woensdag staat er een nieuwe vergadering op het programma. De bedoeling is om tegen het einde van de maand een akkoord te hebben. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud