Advertentie

Staking taxichauffeurs: Brusselse tunnels weer open

Op de verkeershindersite van TomTom is de storing net voor de avondspits op zowel de binnen- als buitenring duidelijk te zien. ©TomTom Traffic

Bij een manifestatie van taxichauffeurs in Brussel hebben zo'n tweehonderd taxi's de kleine ring versperd om actie te voeren tegen het taxiplan. Net voor de avondspits werden de tunnels weer opengesteld.

Door het protest werden meerdere tunnels afgesloten voor het verkeer. Zo konden auto's niet meer door de Leopold II-tunnel, de Rogiertunnel en de Hallepoorttunnel. Het Brusselse verkeerscentrum raadde mensen aan de kleine ring en de omgeving van de Naamse Poort te vermijden. Ook het busverkeer van vervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB was verstoord.

Ondertussen is de actie alweer afgelopen en werden de tunnels weer opengesteld. Het zal echter wel een tijd duren eer het verkeer weer normaal rijdt. 'De avondspits zal stroef verlopen', klinkt het bij Brussel Mobiliteit.

Ongeveer tweehonderd taxi's hadden dinsdag om 9 uur verzameld op de Koning Albert II-laan aan het Noordstation in Brussel. Een delegatie werd ontvangen door de directie Taxi's van Brussel Mobiliteit op de Vooruitgangsstraat. Vervolgens trokken de taxi's om 11 uur naar het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a).

Brussel Mobiliteit stuurde maandag een rondzendbrief aan de taxichauffeurs waarin hij het taxiplan uitlegt. De manifestatie is daar een reactie op. De directie Taxi's beloofde tijdens de vergadering de taxichauffeurs een brief te sturen waarin ze specificeert dat het taxiplan slechts een ontwerp is.

'We hebben de indruk dat de administratie een politiek kabinet is', zegt Khalid Ed-Denguir, de voorzitter van de Belgische Taxifederatie (FeBeT). 'We hebben de indruk dat de verantwoordelijken een plan willen doorduwen zonder overleg. Er bestaat een raadgevend comité waarin het taxiplan besproken kan worden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud