Thomas Ryckalts trekt Brusselse Open Vld-lijst voor de Kamer

©BELGA

Thomas Ryckalts, voorzitter van Open Vld in het Brussels Gewest, trekt de Brusselse Kamerlijst van de Vlaamse liberalen. Dat heeft het Brussels regiobestuur van Open Vld beslist.

Dat Brussels minister Guy Vanhengel de lijst voor het Brussels parlement trekt, was al bekend. Net als de positie van Vlaams parlementair Ann Brusseel op de eerste plek voor het Vlaams parlement. De enige nog in te vullen koppositie was die van lijsttrekker voor de Kamer. Daarbij viel de keuze op de 37-jarige Thomas Ryckalts.

'We zijn altijd zeer koele minnaars geweest van de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en het wordt dus moeilijk om nog een Vlaams-Brusselse verkozene in de Kamer te bekomen. Toch neemt Open Vld Brussel zijn verantwoordelijkheid op door met een volledige Kamerlijst naar de verkiezingen te gaan die meteen de twee andere lijsten zal ondersteunen', klinkt het. 'De lijst weerspiegelt overigens onze metropolitane gedachte, want er staan tal van kandidaten op die zich hun leven lang al inzetten voor Brussel, ermee vergroeid zijn, maar die in de rand wonen'. Lijstduwer is Pieter Debou (35), kabinetsmedewerker van minister van Justitie Annemie Turtelboom. Bij de opvolgers trekt Frank Dewael, zoon van Kamerfractieleider Patrick Dewael.

Op de Brusselse lijst prijkt na Vanhengel fractieleidster Els Ampe, gevolgd door de voorzitter van de Raad van de VGC, Carla Dejonghe. Brussels volksvertegenwoordiger René Coppens duwt de lijst. Bij de opvolgers trekt Vlaams parlementslid Khadija Zamouri, gewezen minister Jean-Luc Vanraes duwt.

De Vlaamse lijst wordt getrokken door Vlaams volksvertegenwoordiger Ann Brusseel. Op de tweede plaats staat nieuwkomer Lionel Bajart (34), OCMW-raadslid in Ganshoren en bedrijfsleider. De lijst wordt geduwd door de Jetse Nederlandstalige schepen Brigitte Gooris. Bij de opvolgers trekt de voorzitter van de Brusselse JONGVLD Franc Bogovic. Eva Vanhengel, de dochter van minister Guy Vanhengel, duwt.

De lijsten worden zaterdag op het verkiezingscongres ter goedkeuring voorgelegd aan de leden.

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud