Advertentie
Advertentie

Toplui Vivaqua strijken dit jaar elk 65.000 euro op

Yvan Mayeur krijgt dit jaar nog een bestuurdersvergoeding van 65.000 euro bij watermaatschappij Vivaqua ©BELGA

Ondanks de commotie rond de hoge vergoedingen bij intercommunales blijven de vier toplieden van het Brusselse waterbedrijf Vivaqua ruim 65.000 euro bruto per jaar verdienen. Onder hen Brussels aftredend burgemeester Yvan Mayeur (PS).

Op het moment dat het hele land in de ban was van het schandaal bij de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial kwam de Algemene Vergadering van Vivaqua bijeen om zich te beraden over de vergoedingen van de vier toplui van het waterbedrijf.

Die kwamen vorig jaar 19 keer samen om zich te buigen over het dagelijks beheer. Vivaqua heeft vier toplui: voorzitter Yvan Mayeur (PS), vice-voorzitter Jacques Oberwoits twee afgevaardigde bestuurders, Cathy Marcus (PS) en Oscar Dubru (MR).

Ondanks de commotie rond de vergoedingen bij Samusocial maar ook bij andere intercommunales werd beslist om alles bij het oude te laten, vernam Bruzz. De topieden kunnen dus blijven rekenen op 56.546,64 euro plus een wagen.

Bovenop dat bedrag strijken de vier ook nog eens 714 euro per vergadering op. Van die zittingen zijn er 12 per jaar. Alles samen verdienen de vier dus elk 65.114 euro per jaar.

Blijft Mayeur gemeenteraadslid?

Het was aftredend Brussels burgemeester Yvan Mayeur die de bewuste vergadering op 1 juni voorzat. Of hij dat ook in de toekomst zal blijven doen, is onduidelijk.

Maandag staat het ontslag van de PS'er als burgemeester op de agenda van de Brusselse gemeenteraad. Dan wordt wellicht duidelijk of hij gemeenteraadslid blijft.

'Als hij blijft zetelen in de gemeenteraad, kan Mayeur voorzitter blijven van Vivaqua', verduidelijkte Vivaqua-woordvoerder Geert De Kegel.

Als hij ontslag neemt als gemeenteraadslid, verdwijnt hij ook uit het waterbedrijf. 'Dan moet de stad Brussel iemand anders voordragen', verklaarde De Kegel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud