Advertentie

Van Quickenborne wil strengere aanpak tegen aanvallen op politie

©Photo News

De minister van Justitie veroordeelt het geweld tegen de politie bij een coronacontrole in Elsene en wil geweldplegers nog harder aanpakken.

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) reageerde in De Zevende Dag op de zender Eén op het geweld tegen de Brusselse positie en noemde het 'schandalig'. Quickenborne benadrukt dat de politie hard zijn best doet om de coronaregels te handhaven. Ook andere politici zoals minister Annelies Verlinden van Binnenlandse Zaken veroordelen het geweld.

In de Brusselse gemeente Elsene werden zaterdag drie agenten belaagd toen ze een man probeerden te arresteren voor een identiteitscontrole. De politieagenten pakten drie mensen op die inmiddels weer zijn vrijgelaten.

Van Quickenborne benadrukt dat de vrijlatingen niet betekenen dat de daders niet juridisch vervolgd zullen worden. Hij legt uit dat als er daadwerkelijk strafbare feiten zijn gepleegd, ze voor de rechter moeten verschijnen waarna ze vervolgd kunnen worden.

Opportuniteitssepot

De minister zegt dat het regeerakkoord een nultolerantie heeft voor geweld tegen agenten. Hij wil het opportuniteitssepot - waarbij van vervolging wordt afgezien - nu schrappen zodat geweldplegers tegen de politie niet meer aan vervolging kunnen ontkomen. Hij zal daarvoor zo snel mogelijk een omzendbrief versturen om dat te bewerkstelligen.

De Wever

Inmiddels maakt ook de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (NVA), zich zorgen over geweld tegen de politie rond de feestdagen. Hij legt uit dat de politie daarbij feestjes zal moeten stilleggen en dat daar meer dan twee agenten voor nodig zullen zijn. De Wever zegt dan ook dat de politie zich goed moet voorbereiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud