Vanaf 1 september 100 kilometer per uur op Brusselse ring

De Brusselse ring. ©Photo News

De snelheid op de ring rond Brussel wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vrijdag meegedeeld.

Een van de maatregelen in het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030 is een snelheidsverlaging op de Brusselse ring van 120 naar 100 kilometer per uur. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) heeft na overleg met haar Brusselse collega Elke Van den Brandt (Groen) beslist dat die vanaf 1 september ingaat.

Verlaging uitstoot

De snelheidsverlaging komt er op alle baanvakken van de Brusselse ring die in het beheer zijn van het Vlaams Gewest, net als op de parallelwegen ter hoogte van de op- en afrittencomplexen. De snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur, zoals om veiligheidsoverwegingen op het viaduct van Vilvoorde, blijft behouden.

'Een aannemer is bezig met de voorbereidingen zoals het plaatsen van de palen en het aanleveren van de verkeersborden', zegt Peeters. 'De snelheidsverlaging zal een positieve impact hebben op CO2-uitstoot en de lokale luchtkwaliteit.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud