Verdachte opgepakt na vondst springstof in Jette

©Photo News

Het spoorverkeer op de lijnen tussen Jette en Ternat en Jette en Asse was donderdag een tijdlang onderbroken omdat de lokale politie vlakbij een spoorwegbrug een plastic zak aantrof met een kleine hoeveelheid explosieven. Een verdachte is opgepakt.

De identiteit van de verdachte is niet vrijgegeven, maar het parket geeft aan dat de persoon geen terroristisch profiel heeft. De hoeveelheid explosieven zou niet voor een grote explosie gezorgd kunnen hebben.

De recherche van de politie Brussel West was donderdagmiddag bezig met een zoekactie in de omgeving van het Laerbeekbos in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek. Het is tijdens die zoekactie dat aan de spoorwegbrug boven de Tentoonstellingslaan in Jette de verdachte zak werd aangetroffen.

Daarin zat een kleine hoeveelheid TATP (acetonperoxide). De ontmijningsdienst DOVO liet de explosieven gecontroleerd ontploffen. In een tweede verdachte zak werden geen explosieven gevonden.

De verdachte zal in de loop van de avond verhoord worden door de politie. Het incident zorgde ervoor dat het treinverkeer onderbroken moest worden tussen Jette en Ternat en tussen Jette en Asse. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect