Versmalling E40 veroorzaakt geen files

De versmalde E40 in Brussel. ©BELGA

Automobilisten die vanaf maandag via de E40 vanuit Leuven Brussel willen binnenrijden, hebben minder rijstroken ter beschikking. De eerste ochtendspits met de gewijzigde verkeerssituatie verliep zonder problemen.

De door sommigen gevreesde verkeerschaos richting Brussel vanuit Leuven is maandagochtend uitgebleven. Er was geen extra verkeershinder door de gewijzigde verkeerssituatie bij het binnenrijden van Brussel, zegt Brussel Mobiliteit.

Automobilisten hebben daar voortaan minder rijstroken ter beschikking. De versmalling was eerder aangekondigd en komt er nu de werf aan de Reyerstunnel richting Montgomery afgewerkt is.

De drie monden van de tunnels van de E40 richting Montgomery, centrum en Meiser zijn verkleind en bieden nu nog slechts toegang tot één rijstrook. Een vierde rijstrook slaat af richting de Reyerssite en de Kolonel Bourglaan. Het trechtereffect moet zo worden verzacht.

Gunstige omstandigheden

'De ochtendspits daar is vlot en heel rustig verlopen. Wat logisch is, want er is extra capaciteit bijgekomen', zegt Inge Paemen, de woordvoerster van Brussel Mobiliteit. Ze wijst daarmee naar de heropening van de Montgomerytunnel. Andere gunstige factoren: het mooie, droge weer en het feit dat het maandag is.

Er was wel meer verkeer op de Tervurenlaan. De vraag is of dat te wijten is aan de heropening van de Montgomerytunnel of dat meer pendelaars dat bewust als alternatief gekozen hebben, werpt Paemen op. 'Het is nog te vroeg voor een balans, we wachten beter nog één of twee weken om conclusies te trekken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud