Advertentie

Vragen bij benoeming directeur Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst

Cristina Amboldi had als adjunct-kabinetschef van minister Clerfayt toegang had tot de eerste vacaturedocumenten.

Bij de benoeming van de nieuwe directeur van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris is mogelijk niet alles volgens het boekje gelopen.

De Brusselse zender BX1 meldde gisteren dat Cristina Amboldi als adjunct-kabinetschef van minister van Werk Bernard Clerfayt toegang had tot de eerste vacaturedocumenten. Ze zou die mogelijk zelfs aangepast hebben. Dat roept vragen op nu ze in polepositie ligt voor de job als Actiris-directeur. De kwestie kan gevolgen hebben voor haar aanstelling, mocht iemand een beroep indienen bij de Raad van State.

'We geven geen commentaar. De procedure loopt. De regering buigt zich er donderdag over. Mevrouw Amboldi is dus nog niet aangesteld als algemeen directeur', klinkt het bij het kabinet van Clerfayt. 

Het laatste wat we bij Actiris nodig hebben, is een perceptie van partijdigheid en slecht bestuur.
Gilles Verstraeten
N-VA

De oppositiepartij N-VA vroeg woensdag in de commissie Werk van het Brussels Parlement een spoeddebat, maar dat werd geweigerd. Brussels parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA) vraagt de benoeming op te schorten wegens mogelijke fraude met voorkennis. 

'Het laatste wat we bij Actiris nodig hebben, is een perceptie van partijdigheid en slecht bestuur. Zeker in het midden van de economische relance waarbij het als werkgelegenheidsinstelling een cruciale rol speelt', zegt Verstraeten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud