Wanbeheer bij Brusselse afvaldienst

©BELGA

'Net Brussel', de overheidsdienst die in de hoofdstad instaat voor het ophalen van afval, heeft het budget laten ontsporen en worstelt met managementproblemen, meldt Le Soir.

De Brusselse overheidsdienst die instaat voor afvalophaling en -verwerking, Net Brussel, is er slecht aan toe: het budget is ontspoord, er is geen strategie en er zijn ernstige beheersproblemen aan de top. Dat schrijft de krant Le Soir maandag.

De laatste vijf jaar zijn de problemen nog verder toegenomen. De diensten aan de burger gingen er niet op vooruit, hoewel het budget uit de hand liep, en er werd ook geen structureel beleid rond afval gevoerd, schrijft de Franstalige krant, die zich baseert op verschillende anonieme bronnen. 'Het is een ramp', zegt een van de bronnen.

'Rekruteringsmachine van de PS'

De meeste kritiek wordt gereserveerd voor directeur-generaal Vincent Jumeau, die een PS-etiket heeft, en de bevoegde staatssecretaris Fadila Laanan (PS). Beiden wijzen naar elkaar voor de verantwoordelijkheid.

Er ontbreekt 20 tot 50 miljoen euro om de begroting voor 2019 sluitend te maken. Er zouden onder meer moeilijkheden zijn door regionale subsidies, maar ook de 'rekruteringsmachine van de PS' zou mee aan de basis liggen. Op vijf jaar tijd zijn 492 extra agenten aangeworven, of een verhoging met 20 procent van het aantal personeelsleden en meer dan 20 miljoen euro extra personeelskosten.

Een regeringsbron die in de krant geciteerd wordt, bevestigt dat Laanan aanwervingen heeft gedaan zonder geld of het akkoord van de regering te hebben.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud