Advertentie

Belgische groei op hoogste peil sinds begin 2011

België verlaat langzaam de economische winter. - BELGA ©BELGA

De economische activiteit in ons land versnelde andermaal in het laatste kwartaal van 2013. Tegenover het voorgaande kwartaal groeide het bruto binnenlands product (bbp) met 0,4 procent, wat het hoogste groeiritme is sinds begin 2011. Ook de jaarcijfers klimmen uit een dal.

Het economische herstel zet zich door in ons land. Dat is niet alleen een sentiment, maar toont zich ook in de voorlopige kwartaalcijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg in de periode van oktober tot en met december met 0,4 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Dat groeiritme is het hoogst sinds het eerste kwartaal van 2011, toen de groei nog 0,8 procent bedroeg.

Ook de jaarcijfers tonen dat de Belgische economie uit een dal klimt. Over heel 2013 groeide het bbp met 0,2 procent. Daarmee is het economische zwakkere jaar 2012, waarin de economie met 0,1 procent kromp, alweer vergeten. 

De versnelling van de economische activiteit doet het beste verhopen voor 2014. De bbp-prognoses voor 2014 onder analisten schommelen rond de 1 procent. Ook de OESO ging in haar laatste rapport voor België uit van 1,1 procent groei. Daarmee gaan de jaarcijfers weer in de richting van 2010 (2,3 procent groei) en 2011 (1,8 procent groei). 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud