Belgische industrie optimistischer dan voor coronacrisis

De fabriek van Volvo in Gent. ©BELGA

Het ondernemersvertrouwen stijgt in februari voor de derde maand op rij. In de verwerkende nijverheid is het vertrouwen nu hoger dan net voor het begin van de gezondheidscrisis.

De indicator van het Belgische ondernemersvertrouwen stijgt in februari naar -4,4 punten, tegenover -7,5 punten in januari. Dat is het hoogste peil sinds februari vorig jaar, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Het vertrouwen stijgt deze maand in alle sectoren.

In de verwerkende nijverheid stijgt het vertrouwen in februari slechts lichtjes, maar het is er nu hoger dan net voor de start van de gezondheidscrisis. De betere beoordeling van het orderboekje werd gedeeltelijk gecompenseerd door de slechtere beoordeling van de voorraden.

In de andere sectoren en vooral in de handel blijft het vertrouwen lager dan voor de coronacrisis, hoewel de stemming in februari verbeterde. In de diensten aan bedrijven werden bedrijfsleiders optimistischer over de economische vooruitzichten maar somberder over de huidige activiteit. De bouwsector werd positiever over het orderboekje en de vooruitzichten. In de handel verbeteren de vraag- en werkgelegenheidsvooruitzichten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud