Belgische rente nadert nieuw dieptepunt

©Photo News

Het rendement van tienjarige Belgische staatsobligaties daalt donderdag voor het eerst sinds oktober 2016 onder 0,2 procent.

In België, de rest van de eurozone en de VS staat de langetermijnrente al weken onder druk, omdat de speculatie over renteverlagingen van de Europese en Amerikaanse centrale banken toeneemt.

De Belgische langetermijnrente zakt onder 0,2 procent en nadert stilaan een historisch dieptepunt. De laagste slotnotering van de Belgische tienjaarsrente dateert van 28 september 2016 en bedroeg 0,10 procent.

De Duitse tienjaarsrente is met -0,24 procent nu al lager dan ooit. De rente op Nederlandse staatsleningen met een looptijd van tien jaar heeft woensdag eveneens het laagste niveau ooit bereikt.

Veilige haven

Beleggers nemen hun toevlucht tot veilige havens op de financiële markten, zoals Belgische staatsobligaties, nu de escalerende handelsspanningen onzekerheid creëren.

De rente en de waarde van een obligatie bewegen tegengesteld. Een dalend rendement wijst op een stijgende waarde en een toenemende vraag naar het schuldpapier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud