Dominique Leroy stopt op 20 september

CFO Sandrine Dufour (r.), bij de voorstelling van de jaarcijfers over 2018 nog zij aan zijn met Dominique Leroy, neemt ad interim over. ©Photo News

Financieel directeur Sandrine Dufour volgt Leroy ad interim op als CEO .

Dominique Leroy verlaat Proximus  dan toch vroeger dan gepland. Volgens de mededeling van de telecomoperator werd de beslissing in onderling overleg met de raad van bestuur genomen. En dit 'met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming'.

Aanvankelijk zou Leroy, die aan de slag gaat bij KPN in Nederland, tot 1 december blijven. De vakbonden eisten echter in een woelig sociaal klimaat haar onmiddellijk vertrek.

In de komende week zal Leroy haar dossiers overdragen aan financieel directeur Sandrine Dufour die als CEO ad interim is aangesteld. Zij krijgt daarbij de steun van Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur.

In dezelfde mededeling laat Proximus nog weten dat de procedure voor het zoeken naar een opvolger is opgestart en dat in de vergadering van 19 september het profiel van de nieuwe CEO zal goedgekeurd worden. Die zoektocht zal nog in tandem met een headhunter gebeuren.

De telecomspeler bedankt Leroy nog voor de 'voorbeeldige manier waarop ze haar mandaat als CEO van Proximus tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart.'

De nieuwe CEO (m/v) zal meteen een heet hangijzer voorgeschoteld krijgen: de controversiële reorganisatie afwikkelen die Leroy reeds begin dit jaar aangekondigd had. Die reorganisatie, waarbij een kleine 2.000 banen zouden sneuvelen, moet de telecomoperator beter wapenen in een snel veranderende digitale wereld

Vakbonden

De vakbonden richten nu al hun hoop op de verzoening.

De socialistische vakbond verwelkomt de beslissing van CEO Dominique Leroy. 'Het was voor ons onmogelijk om rond de onderhandelingstafel te gaan zitten zonder een dergelijke tussenkomst', reageerde Laurent Malengreau, permanent vakbondssecretaris van CGSP Telecom.' Wij stellen veel hoop in de verzoening. Werkgever en vakbonden moeten nu hun verantwoordelijkheden nemen en water in onze wijn doen, voor het welzijn van het personeel', aldus Malengreau. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud