Eventsector heel ontgoocheld

©Photo News

De evenementensector is heel ongelukkig. Ze vindt dat de overheid haar in de steek laat. 'Waarom krijgt de horeca wel overheidssteun en de eventindustrie niet?', luidt de vraag.

'We vragen ons al maanden luidop af waar de steun voor de evenementensector blijft', zegt de sector in een persbericht dat zondag werd uitgestuurd. 'Want ons glas is leeg, tot de op de bodem. Al acht maanden, en we kregen zelfs de kans niet om die glazen opnieuw te vullen. Geen enkel bedrijf in de eventsector kreeg structurele ondersteuning'.

De evenementensector vindt de steunmaatregelen voor de horeca terecht 'maar waarom de horeca wel en wij niet?'. Volgens de ondertekenaars worden sectoren tegen elkaar uitgespeeld en gediscrimineerd. 'Nochtans is de eventsector, net als de horeca en de reissector, erkend als zwaarst getroffen sector. Wij hebben een vijfpuntenplan maar krijgen geen gehoor.'

In dat plan vraagt de sector onder meer een op maat gemaakte steunsubsidie om de overheadkosten te bekostigen, verlenging van het overbruggingsrecht en de technische werkloosheid tot en met eind 2021 en een relanceplan.

De 500 miljoen euro die de overheid voor de horeca- en evenementensector vrijmaakt is volgens de organisatoren van evenementen een begin, 'maar eigenlijk is het peanuts in vergelijking met de 777 miljoen euro die nodig is om onze sector alleen al tot december in leven te houden,' klinkt het.

De sector organiseert naar eigen zeggen 70.000 events per jaar en telt een 3.000 bedrijven, goed voor een tewerkstelling van 80.000 mensen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud