Inflatie blijft laag dankzij goedkope energie

Inflatie blijft laag dankzij goedkope energie. - HH ©Sijmen Hendriks/Hollandse Hoogte

De Belgische inflatie viel in februari terug naar het peil van december, van 1,14 procent naar 0,97 procent. De inflatie blijft aan de lage kant door goedkope energie.

De consumptieprijsindex steeg in februari met 0,16 punt naar 100,66. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Hogere prijzen vielen er te noteren voor elektriciteit, restaurants en cafés, vlees, aardgas, snijbloemen, woninghuur en afvalwaterzuivering. Ze wogen zwaarder door dan de verlaging van de prijzen van groenten, mobiele telefoondiensten en huisbrandolie. 

De inflatie valt terug naar het peil van december en daalt van 1,14 procnt naar 0,97 procent. Dat is wel nog een eindje boven het inflatiepeil van oktober, 0,67 procent, dat het laagste inflatieniveau was sinds januari 2010. De inflatie op basis van de gezondheidsindex bedraagt 1,17 procent, tegenover 1,25 procent vorige maand. 

Dat de inflatie zo laag blijft, heeft te maken met de goedkope energieproducten. Het afgelopen jaar werden energieproducten 3,2 procent goedkoper. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud