Advertentie
Advertentie

Jobstudenten werken gemiddeld 10 uur meer per jaar

De soepelere regelgeving voor jobstudenten werpt zijn vruchten af. ©Didier Mossiat

Het voorbije jaar waren meer jobstudenten actief en hebben ze meer uren gewerkt. Dat meldt studentenuitzendkantoor Deltaworx.

Volgens het studentenuitzendkantoor komt de stijging in aantal gewerkte uren dankzij de nieuwe regelgeving die op 1 januari 2017 inging. Sindsdien wordt studentenwerk in uren en niet meer in dagen geteld. Het laat studenten toe om 475 uren in plaats van 50 dagen te werken aan verminderde sociale bijdragen.

De regering wilde op die manier een soepeler klimaat creëren voor jobstudenten. Tot vorig jaar moesten studenten steeds een volledige dag van 7,5 uur registreren, ook al werkten ze maar enkele uren. In korte shifts werken was daardoor minder interessant voor studenten. De nieuwe regelgeving heeft daar verandering in gebracht.

Volgens Deltaworx zijn meer studenten bereid om slechts enkele uurtjes te werken, waardoor ze op een jaar tijd ook meer gewerkte uren in het algemeen presteren. De studenten werkten via Deltaworx gemiddeld 271,73 uren in 2017. Dat is 10 uur meer dan 2016, toen de regelgeving nog niet van toepassing was en er gemiddeld 261,20 uren werd gewerkt.

Tijdens de zomer gingen voor het eerst ook meer dan 200.000 jongeren aan de slag als jobstudent via een uitzendkantoor. Vorig jaar waren het slechts 187.000 jongeren. Dat meldde de studiedienst van HR-federatie Federgon eerder dit jaar al. 

'Doordat er in uren wordt geteld, kan er veel flexibeler gewerkt worden. Het maakt het aantrekkelijker voor studenten om vrije momenten toch in te vullen door een studentenjob, al is het maar voor enkele uurtjes', zegt Jeroen Poels, CEO van Deltaworx.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud