Minister De Backer wil overheidsbelang in Proximus afbouwen

©Photo News

Philippe De Backer (Open VLD), ontslagnemend minister van Telecommunicatie, vindt dat het belang van de overheid in Proximus moet afgebouwd worden.

Philippe De Backer (Open VLD), ontslagnemend minister van Telecommunicatie, pleit ervoor om het belang van de overheid in Proximus de komende jaren af te bouwen. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag (één). De Backer blijft ook achter de beslissing staan om een vierde speler toe te laten op de telecommarkt.

Een regering leidt een land, geen bedrijven.
Philippe De Backer
Minister van Telecommunicatie

Afgelopen week raakte bekend dat de leiding van Proximus werkt aan een transformatieplan, dat mogelijk 1.900 banen op de toch zet, maar ook 1.250 aanwervingen voorziet. De overheid is voor 53,6 procent aandeelhouder van het bedrijf. Maandag ontvangt premier Charles Michel de vakbonden. Dinsdag wordt er bij Proximus gestaakt.

Sociale dialoog

Minister De Backer herhaalde zondag in de Zevende Dag dat er 'zo snel mogelijk een sociale dialoog moet worden opgestart'. 'Ik heb zeker begrip voor de onzekerheid waarmee 1.900 mensen geconfronteerd worden'.

Voor de consument blijven de prijzen hoog en de komst van een vierde speler moet die prijzen doen dalen.
Philippe De Backer
Minister van Telecommunicatie

De liberale minister wil het belang van de overheid in Proximus in de komende jaren afbouwen. 'Een regering leidt een land, geen bedrijven', zei De Backer. 'Ik vind het niet meer de taak van de overheid om aandeelhouder te zijn van een telecombedrijf.'

Minister De Backer spreekt tegen dat de beslissing van de regering om een vierde mobiele speler toe te laten op de telecommarkt, een belangrijke invloed heeft gehad op de plannen van de Proximus-directie. Hij blijft ook achter die beslissing van zijn voorganger en partijgenoot Alexander De Croo staan.

'Voor de consument blijven de prijzen hoog en de komst van een vierde speler moet die prijzen doen dalen', zei De Backer. Hij hoopt dat de veiling hiervoor begin 2020 kan doorgaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud