Advertentie

Nationale Bank slaat slag in bordeelbezoek

©Jos Lammers/Hollandse Hoogte

De Nationale Bank heeft zelf geen onderzoek gedaan naar het economisch belang van prostitutie in ons land. Ze inspireerde zich op cijfers uit Nederland

'Prostitutie leverde in 2010 een toegevoegde waarde op van 305 miljoen euro. In ons land werd 430 miljoen euro gespendeerd aan prostitutie. Het populairst waren vitrineprostitutie (45% van het aantal diensten), clubs en bars (27%). De gemiddelde prijs per dienst varieerde van 38 euro voor een straatprostituee tot 164 euro voor een escorte'.

Dat meldden gisteren woensdag verschillende media, waaronder De Tijd, op basis van cijfers van Eurostat. Het Europees statistisch bureau haalde die gegevens zelf bij de verschillende centrale banken, in dit geval bij de Nationale Bank van België. Maar die heeft zelf helemaal geen onderzoek gedaan naar die 'sector', zo geeft ze toe aan Het Laatste Nieuws.

'We zijn in Nederland gaan kijken', citeert de krant de NBB, 'we hebben niet de tijd gehad om in eigen land uitgebreid onderzoek te doen. Vermits we totaal geen zicht hadden op het prostitutiemilieu, hebben we ons gericht op onze noorderburen, waar al heel wat onderzoek is gedaan. We hebben het overgenomen als werkhypothese'.

Logisch dus dat Nederland, net als België, de illegale economie op 0,4 procent van het bbp raamt, zoals woensdag werd geschreven. Maar eigenlijk is het dus omgekeerd.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud