Advertentie

Ook werkgevers gewaarschuwd: 'Brugpensioen? Wees snel!'

Onder meer in de bouwsector kunnen werknemers nog met brugpensioen op 60 jaar. ©BELGAIMAGE

Als een werknemer nog onder het huidige stelsel met brugpensioen wil gaan, moet hij zich zo snel mogelijk laten ontslaan, was vorige week de boodschap van ABVV Bouw. Die uitspraak leidde tot heel wat commotie, niet het minst bij de werkgeversvertegenwoordigers. Maar nu blijkt dat de sociale secretariaten, die de werkgevers adviseren over personeelszaken, hetzelfde hebben gedaan.

Net zoals de vakbonden lichtten ook de sociale secretariaten hun klanten in over hoe werknemers nog aan de oude voorwaarden met brugpensioen kunnen gaan. ‘Dat kan. Maar wees snel!’, klinkt het in een nieuwsbrief van sociaal secretariaat ADMB aan zijn klanten. Ook SD Worx laat zich in die zin uit, al wikt het sociale secretariaat iets meer zijn woorden.

‘Het brugpensioenstelsel wordt gewijzigd. Onder bepaalde voorwaarden kan uw medewerker nog aan de oude voorwaarden op brugpensioen vertrekken. Maar snel handelen is de boodschap’, is de boodschap van ADMB, dat een partner is van ondernemersorganisatie Unizo. ‘Om zeker op tijd te zijn, raden wij u aan om uw opzegbrief uiterlijk op 22 oktober aangetekend te versturen.’ Het discours loopt opvallend gelijk met dat van ABVV Bouw.

'Het brugpensioenstesel wordt gewijzigd. Onder bepaalde voorwaarden kan uw medewerker nog aan de oude voorwaarden op brugpensioen vertrekken. Maar snel handelen is de boodschap.'
ADMB
HR-partner

Hoewel de werkgeversorganisaties het brugpensioen - dat officieel werkloosheid met bedrijfstoeslag heet - verketteren, maken veel werkgevers dankbaar gebruik van het systeem. Voor hen is het een galante manier om oudere werknemers een exit uit de arbeidsmarkt aan te bieden.

Regeerakkoord

In het regeerakkoord is bepaald dat werknemers vanaf 2015 pas op 62 jaar in plaats van op 60 jaar met brugpensioen kunnen. Voor zware beroepen en mensen met een lange loopbaan wordt dat 58 in plaats van 56 jaar. In welke sectoren werknemers met brugpensioen kunnen, is in een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) vastgelegd.

Om nog tegen de huidige voorwaarden met brugpensioen te kunnen gaan, moet een werknemer volgens het regeerakkoord uiterlijk op 31 oktober aan zijn opzeg beginnen. Omdat daarmee enkele formaliteiten gepaard gaan, moet zo'n werknemer uiterlijk woensdag worden ontslagen.

Tijd tot 31 december

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil het evenwel niet zo ver laten komen, schreef De Tijd woensdagochtend. Om werkgevers en werknemers wat meer tijd te geven, gaat hij het kernkabinet donderdag voorstellen om de uiterlijke datum te verschuiven naar 31 december, zodat werknemers iets meer tijd krijgen om te beslissen of ze al dan niet met brugpensioen willen. 

Wie dit jaar aan de voorwaarden voor het brugpensioen voldoet, zal dat bovendien ook na Nieuwjaar blijven doen. Met dat vastgeklikte 'recht op brugpensioen' wil de regering vermijden dat mensen snel uit de arbeidsmarkt stappen omdat ze vanaf volgend jaar plots niet meer aan de voorwaarden zouden voldoen. Daardoor is het voor werknemers niet langer nodig zich nu nog snel te laten ontslaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud