Picanol ook deze week niet volledig operationeel

Sinds begin deze week zijn opnieuw enkele honderden mensen aan het werk bij de weefgetouwenproducent Picanol. ©Picanol

De Ieperse weefmachinebouwer verwacht begin volgende week opnieuw op volle kracht te kunnen draaien.

'Op basis van de huidige situatie verwachten we dat de meeste afdelingen begin volgende week opnieuw operationeel zullen zijn', zegt de Ieperse weefgetouwenproducent.

In de loop van volgende week zouden meer details volgen over de financiële impact van de cyberaanval op Picanol. De handel in het aandeel zal daarna in samenspraak met de FSMA hervat worden. 

Ransomware

Picanol werd vorige week getroffen door een cyberaanval, waarbij alle data en systemen door gijzelsoftware vergrendeld werden. Omdat het Ieperse bedrijf digitaal wordt aangestuurd, legden de hackers op die manier de volledige productie plat. Vorige week waren 2.300 werknemers - in Ieper, Roemenië en China - technisch werkloos. 

Afgelopen maandag kon het bedrijf de productie voorzichtig opstarten en werden zowat 150 werknemers opgetrommeld. De gieterij werd als eerste afdeling weer op gang getrokken, wat maandagavond 'succesvol' bleek. Dinsdag werden enkele honderden extra werknemers opgeroepen en konden ook de eerste weefmachines gemonteerd worden. 

De financiële schade van de aanval blijft onduidelijk, omdat de fabrieken nog altijd niet volledig operationeel zijn. Zolang dat het geval is, blijft het aandeel geschorst op de Brusselse beurs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect