Premier Michel bezorgd over strategisch belang Brussels Airlines

Charles Michel zegt 'alert' te zijn, als het gaat over het strategisch belang van Brussels Airlines. ©BELGA

'We zullen alle middelen gebruiken om het strategisch belang van Brussels Airlines te verdedigen.' Dat zei premier Charles Michel tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

Kamerlid Eric Van Rompuy (CD&V) vroeg wat de plannen van Charles Michel nog waren voor Brussels Airlines, nu Lufthansa de CEO Bernard Gustin de laan heeft uitgestuurd.

Michel wees erop dat hij 'waakzaam en alert' is, want Brussels Airlines is volgens hem 'van belang voor het imago van België en de aantrekkelijkheid van Brussels Airport'.

De premier schetste kort de etappes die hebben geleid tot de verkoop van Brussels Airlines aan Lufthansa. En hij bevestigde dat hij contacten heeft gehad met de CEO van Lufthansa, Carsten Spohr, en zijn collega van Eurowings. Binnenkort zijn opnieuw gesprekken gepland, gaf de premier mee.

Langeafstandsvluchten

De premier maakte duidelijk dat hij alles in het werk zal stellen om Brussels Airlines te verdedigen. 'Ik zal alle middelen gebruiken om de strategische belangen te verdedigen. En we hebben middelen in handen', klonk het.

De premier wil verzekeren dat Brussels Airlines langeafstandsvluchten kan blijven aanbieden op Afrika, Zuid-Amerika en India. Hij benadrukte ook het belang van eigen Europese vluchten voor Brussels Airlines.

'We zijn waakzaam en alert', besloot Michel.

Eric Van Rompuy zei het 'spijtig' te vinden dat de beslissingscentra uit handen worden gegeven. Hij riep de premier nog op werk te maken van een verankeringsstrategie. 'We zijn zeer zwak', aldus Van Rompuy.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content