Advertentie
Advertentie

Rechtstreekse vlucht Brussel-Tokio in de steigers

Premier Charles Michel en vicepremier Kris Peeters drinken thee tijdens een bezoek aan de Meiji Shrine Temple in Tokio ©BELGA

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways beslist uiterlijk deze zomer of ze met een rechtstreekse vlucht tussen Brussel en Tokio van start gaat. ‘Een belangrijke troef om investeerders aan te trekken’, aldus premier Charles Michel en vicepremier Kris Peeters, die op handelsmissie zijn in Japan.

België probeert al zo’n tien jaar om opnieuw een rechtstreekse vlucht naar Japan te realiseren. De failliete luchtvaartmaatschappij Sabena organiseerde tot 2001 vier vluchten per week naar Tokio. Maar sinds het faillissement van Sabena is steeds een tussenstop in Parijs, Frankfurt of zelfs Istanbul nodig om in Tokio ter geraken. Per jaar reizen er 120.000 Belgen naar Japan.

Maar nu lijkt er toch een doorbraak te komen, zo maakten Peeters en Michel duidelijk nadat ze de top van All Nippon Airways eerder op de dag hadden ontmoet. ‘Ik heb er goede hoop op dat het zal lukken’, verklaarde Michel. Deze zomer valt de beslissing.

Als All Nippon Airways beslist een rechtstreekse vlucht naar Brussel op te zetten, zou dat meermaals per week zijn. All Nippon Airways is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Japan.

Witte vlekken

Voor Brussels Airport is zo’n rechtstreeks vlucht van cruciaal belang. Japan is één van de weinige blinde vlekken voor Brussels Airport. Het slaagde er de voorbije jaren in grote buitenlandse maatschappijen aan te trekken en kon zo zijn intercontinentaal netwerk uitbouwen.

De meest spraakmakende nieuwkomer vorig jaar was Emirates. Maar ook de twee andere grote Arabische carriers (Qatar Airways en Etihad) zijn al jaren klant van Brussels Airport. Het Indiase Jet Airways heeft de ambities niet helemaal waargemaakt maar is nu toch al bijna tien jaar actief in Zaventem. Hainan zorgt ervoor dat er ook een dagelijkse link met China is, Thai Airways vliegt bijna dagelijks op Bangkok.

Afrika wordt goed bediend door Brussels Airlines en ook het aanbod op de VS is op peil (Delta naar Atlanta, United naar Washington, Brussels Airlines naar New York, Jetairfly naar Miami enz).

Twee witte vlekken blijven: vandaag is er geen enkele regelmatige lijndienst nonstop naar Latijns-Amerika, noch naar Japan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud