Advertentie

S&P steekt Michel hart onder de riem

©ANP XTRA

S&P bevestigt de op twee na hoogste kredietwaardigheid voor Belgische overheidsschuld. Het ratingbureau is gecharmeerd door het 'economisch herstel en de structurele hervormingen'.

Bemoedigend voor de federale regering is niet alleen dat de kredietwaardigheid voor de korte- en langetermijnschuld bevestigd wordt. Maar ook dat Standard & Poor's daar een 'outlook stable' op plakt. Eerder kende het ratingbureau Fitch ons land een 'negatief vooruitzicht' toe.

S&P verwacht een geleidelijk economisch herstel op brede basis voor België en rekent ook op financiële stabiliteit. Het kredietwaardigheidsbureau rekent er eveneens op dat de regering hervormingen doorvoert inzake arbeid, belastingen, pensioenen en sociale zekerheid  die stilaan de 'economie competitiever zullen maken en de begroting consolideren'.

Daarom dus een bevestiging van de AA/A-1+ rating die S&P al in juli vorig jaar gaf aan ons land. Het ratingbureau denkt dat de economie in België de komende vier jaar gemiddeld met 1,3 procent zal groeien.

Volgens de criteria van S&P is België het op 5 na meest kredietwaardige land van de eurozone na Duitsland, Luxemburg, Finland, Nederland en Oostenrijk. Van Fitch krijgt ons land een AA, van Moody's een Aa3, in beide gevallen levert dat slechts een 8ste plaats op 19 op.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud