Advertentie

Van Overtveldt wil deze maand akkoord hervorming vennootschapsbelasting

Omdat bedrijven in maart de eerste voorschotten betalen, is een akkoord in februari wenselijk, aldus minister van Financiën Johan Van Overtveldt ©belga

"Indien we voor het einde van februari een akkoord hebben, kan de hervorming van de vennootschapsbelasting nog in 2017 operationeel zijn", aldus de minister van Financiën (N-VA) in L'Echo.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt hoopt nog in februari een akkoord te vinden rond de hervorming van de vennootschapsbelasting. "We hebben al het voorbereidend werk uitgevoerd. Het is tijd om een beslissing te nemen", aldus Van Overtveldt. Liefst voor eind februari, want de eerste voorschotten van de bedrijven komen in maart.

'Het is één van onze goede voornemens voor het nieuwe jaar om de hervorming van het vennootschapsrecht te kunnen doorvoeren.' Dat beloofde N-VA-voorzitter Bart De Wever op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in Mechelen.

De hervorming van de vennootschapsbelasting is "zeer belangrijk voor de Belgische economie", en zonder akkoord volgende maand riskeert de toepassing uitgesteld te worden tot 2018.

Van Overtveldt (N-VA) kwam al begin 2016 al met het voorstel om de vennootschapsbelasting tegen 2020 van 34 tot 20 procent te verlagen. De plannen kregen in de zomer vorig jaar concreet vorm, maar vlogen in het vriesvak toen CD&V het dossier aan de invoering van een meerwaardebelasting koppelde. Om het daaropvolgende gebikkel tussen N-VA en CD&V te overstijgen, trok premier Charles Michel het dossier naar zich toe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud