Voka schat economische impact op 16 miljard euro

©RV DOC

Werkgeversorganisatie Voka verwacht dat de coronacrisis onze economie 1,5 procent groei zal kosten, goed voor een impact van 16 miljard euro. 'Alle bedrijven worden getroffen, groot en klein, niet enkel de horeca en winkels.'

'Daarom moet de overheid dringend extra steunmaatregelen nemen voor de bedrijven. Nu al is de economische impact groter dan bij de terreuraanslagen van vier jaar geleden', zegt Voka-topman Hans Maertens.

Hij eist een garantiefonds met overheidswaarborgen, ziekteverzekering voor werknemers die uitvallen en uitstel van betaling voor persoons- en vennootschapsbelasting en btw. 

Uit een Voka-rondvraag bij 1.500 bedrijven blijkt dat drie op vier bedrijven een omzetdaling verwachten, een vijfde van de bedrijven ziet de omzet met de helft terugvallen. 70 procent zal gebruikmaken van tijdelijke werkloosheid en één op twee bedrijven zal dat de komende week doen.

Voka roept alle Vlaamse bedrijven wel op om de gezondheid van de medewerkers voorop te stellen en de strengere maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad ten volle na te leven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud