Advertentie

'We staken ons de dieperik in'

©Dries Luyten

‘Als je in één week tijd drie keer het openbaar vervoer lamlegt, heeft dat niets meer te maken met het recht op staken. Dat is disproportioneel’, zegt een boze Gwendolyn Rutten, de voorzitster van Open VLD, in een interview aan de vooravond van de algemene staking van maandag.

Rutten zegt geen begrip te hebben voor de stakingen. ‘Ik heb geen lessen te leren van mensen die op een hypocriete manier die politieke stakingen mee organiseren. Ik begrijp dat er onrust is. Bij veranderingen is dat altijd het geval. Maar als je wil dat er iets verandert, ga dan om de tafel zitten. En leg niet het hele land plat. Dit schaadt de reputatie van België. In het buitenland snappen ze dit niet. We dreigen ons economisch de dieperik in te staken.’

De algemene staking van maandag is het sluitstuk van een reeks acties die de voorbije weken plaatsvonden. De hinder belooft groot te worden. Niet alleen het openbaar vervoer valt stil, maar door een staking van de luchtverkeersleiders gaat ook het luchtruim 24 uur dicht.

Lees hier het volledige interview uit de weekendkrant van 13 december.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.