300 miljoen om Belgische luchtvaart te redden

Foto Photo News

Ons land maakt de komende tien jaar 300 miljoen euro vrij om zijn luchtvaartsector te steunen en te beschermen tegen de concurrentie van lagekostenmaatschappijen als Ryanair.

Er komt een fiscaal gunstregime voor het vliegend personeel. Het kernkabinet is het daar woensdag over eens geworden, schrijft onze zusterkrant L’Echo.

Het kernkabinet stemde in met een voorstel van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH). De patronale bijdragen van Belgische luchtvaartmaatschappijen worden tien jaar lang verminderd en de bedrijfsvoorheffing voor de betrokken bedrijven wordt verminderd of afgeschaft.

Alle maatregelen samen mogen maximaal 30 miljoen euro per jaar kosten. De maatschappijen die hiervan zullen profiteren, zijn Brussels Airlines, TNT Airways, Jetairfly en Thomas Cook.

De maatregelen moeten nu worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Volgens L’Echo werden de diensten van eurocommissaris Joaquin Almunia, bevoegd voor concurrentie, al gepolst en zijn de eerste bevindingen positief. Wathelet zal nu ook nagaan met minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) en minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) of de geplande maatregelen technisch en budgettair haalbaar zijn.

Brussels Airlines zegt blij te zijn met de beloofde steun, maar wacht het groen licht van Europa af vooraleer de champagne te ontkurken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud